Nos, leírnám, hogy mi a panaszom. Voltaképp én is tudom a standard lépéseket, és elsajátítottam egy bizonyos fokon. Olyan szinten, hogy az esetek 80-90%-ban nyerek is az ilyen kezdésekkel. Viszont ami igazán bánt, hogy 2 játékos a verseny, és ha megnézed a végjátékot, általában a toplista élére -top10- olyan játékosok kerülnek, akik standardul játszották végig a játékot standard játékosok ellen. Nagyon gyakori az 1-1 es játék, és annak nem nagyon látom sok értelmét, hogy 1-1 ket kell játszani a verseny felétől, mert gyakorlatilag a "jó" játékosok mind standard kezdéssel játszanak, és az legyőzhetetlen, bárhova teszi a kör. Én úgy gondolom, hogy ilyen játszmákban nem az ész dominál, ezért lenne jó bevezetni egy szabályt, mi szerint nem lehetne standardul játszani, és akkor az nyerne, akinek 1 perc alatt jobban vág az esze, és tud is amőbázni, nem csak pár lépéskombinációval nyeri a meccseket. Élő amőba versenyeken sincs standard játék soha, mert akkor egy 10 perces "tanulmány" után bárkiből lehetne világbajnok ha kezd :)