FlyOrDie.com
« Back to All Topics
MOZGATÁSMENTES SZOBÁT A POOLBA !!!
Posted in 
General
Posted in 
General
MOZGATÁSMENTES SZOBÁT A POOLBA !!! (NO MOVE ROOM)

SOKAN LÁTJÁK ÚGY, HOGY A MOZGATÁS A POOLBAN NEM EGÉSZEN KORREKT DOLOG, VAGY LEGALÁBBIS, HOGY NÉMELYEKNÉL ELÖNYT BIZTOSIT, FÖLEG HA A MÁSIK FÉL SOHASEM MOZGAT, RENGETEGSZER FORDUL ELÖ, HOGY EGY BILIÁRD PARTY UGY KEZDÖDIK HOGY AZ EGYIK FÉL BEPÖTYÖGI HOGY NO MOVE (NINCS MOZGATÁS), AMIVEL ÉN EGYET IS ÉRTEK, DE SOKAN NEM, BIZTOS VAGYOK BENNE, HOGY TALÁLKOZTATOK MÁR OLYANNAL IS AKI KIKÖTI UGYAN, HOGY NE LEGYEN MOZGATÁS, DE FONTOS LÖKÉSEKNÉL 'MEGFELEDKEZIK' RÓLA, ÉS TISZTESSÉGTELENÜL NYER, GONDOLOM VANNAK ELEGEN RAJTAM KIVÜL IS AKIK UNJÁK MINDEZT, NA EZÉRT VAN EZ A TOPIC, AKIK EGYETÉRTENEK AZZAL, HOGY SZÜKSÉG LENNE EGY SZOBÁRA A POOLON BELÜL, AHOL NINCS MOZGATÁS, AZOK ITT JELEZZÉK, VAGY A FLYORDIE ELÉRHETÖSÉGEIRE IRJANAK EGY MOZGATÁSMENTES SZOBA KAPCSÁN, BIZTOS VAGYOK BENNE HOGY VAN PÁR KOPONYA A FLY CSAPATÁBAN AKIK MEGTUDJÁK OLDANI, HOGY A MOZGATÁS GOMB INAKTIV LEGYEN EGYETLEN SZOBÁBAN - VAGY AKÁR NE IS LEGYEN OTT -, EZT A TOPICOT IS FIGYELIK MAJD A MODOK GONDOLOM, SZOVAL HA ELEGEN LESZNEK ITT AZOK AKIKNEK IGÉNYÜK VAN EGY ILYEN LEHETÖSÉGRE AKKOR CSAK FELFIGYELNEK AZ OPERÁTOROK/ADMINOK, ERGO IRJATOK MINNÉL TÖBBEN, HÁTHA ÖSSZEJÖN EGY HELY AHOL KÉPES MINDENKI TISZTESSÉGESEN JÁTSZANI A BILIÁRDOT !!! UFF...
"A MOZGATÁS A POOLBAN NEM EGÉSZEN KORREKT DOLOG"

van erre egy egyszerű módszer: ne hibázz és akkor nem fog mozgatni...

"BILIÁRD PARTY UGY KEZDÖDIK HOGY AZ EGYIK FÉL BEPÖTYÖGI HOGY NO MOVE"

namost attól hogy valaki bepötyögi, attól azt nekem miért kéne elfogadnom?

Javasolnám mindenkinek hogy játsszon a rendes szabályok szerint.  Ha nem ezt teszi, akkor ne a másikat hibáztassa, hanem saját magát.

Köszönöm,

OP
Én 
örülnék
 egy mozgatás mentes szobának!Aki meg mozgat,az vessen magára...Főleg a feketére...Na az a 
szemétség!
Bár szerintem már mindenki átverte a partnerét:)
Mozgatni nem szemétség, hanem az a szabály: ha hibázol, az ellenfeled mozgathat...

Ennyi.
Nem kéne mindenkinek saját szabályokat alkotni...

OP
"Nem kéne mindenkinek saját szabályokat alkotni..."
Hát szeretnék még olvasni valahol olyant, hogy még milyen szabály modosítási javaslatok voltak. Mert sztem a mozgatás letiltásán kivül más javaslat soha nem volt...Ha tévedek szoljatok, de nem tartom valószínűnek. Ez az egyetlen dolog ami több embert foglalkoztat. És nem igazán értem hogy miért lenne annyira nehéz megoldani.

És amikor valaki szemétségnek tartja, hogy megbeszélik hogy nem mozgatnak és a másik mozgat akkor anyit mondtok arra hogy ha hibáztál akkor jogában áll mozgatni. De itt nem arról van szó hogy jogában áll-e vagy nem, hanem arról hogy ez a másikkal szemben szemétség, még ha joga is van.
Tudod az a baj, hogy számtalan pool variáció létezik, mindenki nyílván azt akarja látni, amit ő játszik a kocsmában vagy egyéb helyeken.
Először ne legyen mozgatás, utána már persze nem lenne olyan nagy egyetértés abban hogy mi legyen helyette, pláne a többi szabályban... Ígyhát csinálhatnánk mindenki kedvére egy saját szobát, ahol egyedül ülhetne a saját pool változatával.
A játékosok nagy részének tökéletesen megfelel a jelenlegi. Csak ők nem hallatják ezügyben a hangukat.

Egész egyszerűen nem értem, hogyha valaki hibázik, akkor miért olyan nagy probléma, hogy ezért büntetést kap. Amellett hogy a hivatalos szabályok is így rendelkeznek.

Ha nincs mozgatás akkor a hibázásnak nagyjából semmi következménye... 
Általában akkor hibázik sokat valaki, ha agyatlanul lökdös "majdcsak bemegy valami" alapon, aztán persze reklamál, hogyha az a valami a fehér... Hát tessék úgy játszani, hogy ennek az esélye a legkisebb legyen, akkor majd nem mozgat az ellenfél annyit.

Az meg hogy valaki bemondja a saját szabályait, azt mér kéne nekem elfogadni?
Mindenki játsszon a normál szabályok szerint, akkor nincs ilyen probléma.

OP
"NÉMELYEKNÉL ELÖNYT BIZTOSIT, FÖLEG HA A MÁSIK FÉL SOHASEM MOZGAT"

az legyen az ő saját egyéni szocpol problémája... Nyílván szereti a kihívásokaz azért nem mozgat, ugyanis a szabályok megengedik bizonyos esetekben...
Inkorrektnek hívni, azt aki ilyen esetben mozgat, meglehetősen inkorrekt dolog...

Senkinek nincs semmilyen előnye a másikkal szemben, hiszen mindenki mozgathat, ha a másik valamit rosszul csinál.

OP
Üdv mindenkinek!
nem tudom,miért van az,hogy egy egyszerű kérdésre is kérdéssel felelnek az álltalam nagyra becsült Operátorok...
itt egy olyan dolog hangzott el,ami sokakat érint...legyen-e olyan szoba,ahol a büntetés nem mozgatás,hanem pl az ellen hibázása után a "bünti" az,hogy a másik fél kétszer guríthat...de gondolom,volna erre ezer féle megoldás...csak akarni kéne! A struccpolitikát meg nem hiszem,hogy mindig el kéne fogadni...nem túl rég óta játszok,de a köszönések után átlagban a mozgatás az első,amit emlegetni szoktak...
hát ne mondja nekem drága kedves Operátor,hogy itt szinte mindenki meg van ezzel a szabállyal elégedve!ill. senkinek ne mondja...tudom,hogy ez nem csak "ennyi"..éértem ez alatt,hogy minden változtatás idő és kemény munka,no meg egyeztetések eredménye...én biztosan nem várok a közeljövőben eredményt...de talán annyit meg lehetne tenni,hogy a köv. fél-egy év feladatai közé lehetne ezt a kérést is tenni...vagy legalább a megfontolások közé...és megnézni,hogy ténylegesen nincsen rá igény,stb...de ezt ti,Operátorok,biztosan tudjátok...szerintem minimum változatosabb lenne,ha két vagy akár több szabály alapján megalkotott szobák közül lehetne választani...sok sikert az egyébként nagyszerű játék oldalatok tovább fejlesztéséhez!
sziasztok!

Van olyan játék is ahol nincs mozgatás. A neve: snooker. Tessék kipróbálni, aki nem szeret mozgatni...

OP
Tudsz te ha akarsz;)kösz!a reklamálók meg velem együtt vagy elfogadják ezek után a poolt úgy ahogy van,vagy elhúznak az alant említett játékra!:)sziasztok!:)

"SOKAN LÁTJÁK ÚGY, HOGY A MOZGATÁS A POOLBAN NEM EGÉSZEN KORREKT DOLOG"

Mért nem korrekt dolog a move?
Üdv!
Szerintem is rossz ötlet a mozgatásmentes szoba, mert tényleg semmi következménye nincs annak ha valaki hibázik. Én is ezért utálom a No Move-ot. Ha a haverjaimmal játszok, akkor mi is mindig mozgatunk.
Úgy látom itt bármit mondhat bárki, úgyse lesz semmi eredménye.

Azt azért elmondom, mégha tudod is, hogy sokan nem csak úgy pif-puf játszanak. És tiszta véletlen hibáznak...És aztán a másik pont hogy feketére olyan jól tud mozgatni...

Én szoktam látni mikor mehet le a fehér...és ha nem ügyelek, és lemegy, akkor nem zavar egyáltalán ha mozgat. Mert tudom hogy én vagyok a hibás. De van olyan eset amikor ez egyáltlán nem így van. És előfordul többször is.

És snooker...Hát én a snooker miatt jöttem ide játszani. De nem azért pool-ozok, hogy elmenjek snookerezni...

Amit nem értek, hogy mindig csak azt mondja mindenki hogy szabályokban, ha hibázol...Arról soha nincsen szó, hogy esetleg miért nem lehetne megcsinálni 1etlen 1 ilyen szobát. Mert itt ez a kérdés. És nem az hogy miért mozgat a másik, és hogy joga van-e.
Üdv,

Szerintem játszatok még 1-2 évet és akkor majd rájöttök hogy mit próbálunk nektek elmagyarázni.

A mozgatás azoknak gond akik sűrűn elteszik a fehéret. Ebből az következik hogy vagy istentelenül szerencsétlenek(5%) vagy esetleg nem játszanak elég ideje és eszetlenül játszanak(95%).

Mindenki eldöntheti melyik csoportba tartozik. Ha az elsőbe akkor tudomásul kell vennetek hogy 5% miatt nem változtathatjuk meg a szabályokat. Ha a másodikba akkor az első mondatom a követendő.

Egyébként poolban be kell mondani melyik lyukba szánod a golyót. Itt ez nem lehetséges tehát valamivel ki kell szűrni a "makkra" játszókat is.
Szerencsével nyerni épp olyan mint szerencsétlenségből veszteni. Mindkettőből előfordul, és jobb ha megbarátkoztok ezekkel a dolgokkal.

INF 
FlyOrDie Mod.

[Edited by: iNfiNiTy sKilS on Mar 18, 2008 1:41 PM]
Nem értem mi a rossz a Moveba engem megkérnek, hogy "No Move" és azt irom, hogy bocs de nem ha káromkodik MUTED

Bye:Ŗөцîмєи
Sziasztok en csak anyit mondanek hogy mindegy hogy 2x lokol vagy mozgatol en nem mozgatok csak mikor az elenfelem is.Egy a baj az feka mozgatas nekem se tetszik, az igazi biliarba 2x lokol de ha feka van csak akor csak 1x lokol bar mi tortene.
"igazi billiárd"
Van egy úgynevezett kocsmai billiárd ami kocsmákban elterjedt abban nemnagyon szoktak mozgatni, de mi is az a igazi billiárd, hmm, jó kérdés.., de itt ha jól látom sehol sincs feltüntetve hogy ez billiárd játék, maximum az hogy "8 pool", most sokan mondják ugyanaz..; lehet hogy igen lehet hogy nem, különböző felfogások vannak erről, az a lényeg hogy HIVATALOS körülmények között én a poolnak a "mozgatós" változatával találkoztam..

ui: visszaolvastam fórumba OP-nak üzenem snookerba is lehet mozgatni... "D"-n belül.
Sztem OP is tudja hogy a snookerben is lehet mozgatni. De azért a D-n belűli mozgatás mégse talál a pool egész asztalos mozgatásával. Elég távol áll egymástól. Ezért mondhatjuk azt hogy a poolhoz képes snookerben nincs mozgatás:P
Jajde örülök hogy megtaláltam ezt a topicot :)
Én sem értem mi a baj a mozgatással. Ez a szabály, bűntetni kell a vétkest.
Mellesleg ha valaki elején megkér hogy ne mozgassunk, akkor megteszem, így játszottunk egy jófej játékossal 12 majd másnap 15 meccset egymas utan sorozatban. 
Azonban ma is, és már többször is: köszönés, játék. Hibázik a gyöngyöm gyöngyvirágom, elmozditom a fehéret, mit ír?: "no" "loser" "(n)" kérdem én: miért is? mert nem alkalmazkodom egyéni szabályokhoz? mit ír erre? "loser" ennyire futja az eszéből :)
volt aki csalónak nevezett mert elmozditottam a fehéret.
ha megegyezünk én sosem mozgatok, de aki azzal kezdi hogy "no move" "ok", nem is kérdez csak nyugtázza hogy ezt is beirta, na az hidegen hagy. 

de amugy fél éve még semmi ilyen nem volt, mindenki játszott normálisan. 
amikor nagyon lázadozik a figura legtöbször közlöm vele hogy ezek a szabályok, ez egy ilyen játék, senkinek nem kötelező elfogadnia és játszania vele. eztán vagy csöndbe vonul, vagy leanyáz :) de legtöbbször mute, aztan durroghat magába amig akar :)
(ja, snookert ne is hasonlitsuk pool hoz, sokkal komolyabb és profibb játék, nem való a kocsmai biliárdozó majmoknak)
TEGNAP JÁTSZOTTAM VALAKIVEL (PAPA SPCL - 51 ÉVES ÖREG RÓKA - NAGYON VÁGJA A JÁTÉKOT) AKI 400+ PONTOS, HA JÓL EMLÉKSZEM TÖBB MINT 3 ÉVE VAN ITT, ÉS ÉVEK ÓTA NEM IS MOZGAT, AZ Ö VÉLEMÉNYE A MOZGATÁSRÓL, VAGYIS INKÁBB ANNAK PASSZIV HASZNÁLATÁRÓL NAGYBAN MEGEGYEZIK AZ ENYÉMMEL, VAGYIS, HOGY A MOZGATÁS NÉLKÜL SOKKAL JOBB LESZ A HELYZETMEGOLDÓ KÉPESSÉGE A JÁTÉKOSNAK, EDZETTEBB LESZ... HA CSAK AZT NÉZZÜK, HOGY VAN EGY MÁSIK BÜNTETÖ LÖKÉS FAJTA IS, A KETTÖS LÖKÉSES, ÉS AHHOZ VISZONYITJUK A MOZGATÁSOS BÜNTETÉST, AKKOR EGYÉRTELMÜ HOGY A MOZGATÁS SOKKAL TÖBBET SEGIT, MIVEL A KETTÖS LÖKÉSES BÜNTETÉSNÉL A KEZDÖ PONTRÓL KELL A GOLYÓT A KIVÁNT HELYIG ELGURITANI, HOGY AZTÁN ONNAN LEHESSEN UJABB LÖKÉSSEL HELYZETET TEREMTENI, DE A MOZGATÁSSAL MINDENKI ODA TESZI EGYBÖL A GOLYÓT AHOVA CSAK TETSZIK, EZ SOKKAL TÖBB TERET AD AZ ELLENFÉLNEK MINT A KETTÖS LÖKÉS, ÉPPEN EZÉRT A KÉT VÁLTOZAT NINCS EGY SZINTEN, AKI PEDIG UGY TANULT MEG BILIÁRDOZNI, HOGY NEKI A KETTÖS LÖKÉSES BÜNTETÉST TANITOTTÁK, ANNAK TELJES MÉRTÉKBEN IDEGEN, HOGY MOZGATNI LEHET A GOLYÓT A PÁLYÁN, ÉPPEN EZÉRT TÜNHET SOK EHHEZ SZOKOTT JÁTÉKOS SZÁMÁRA A MOZGATÁS CSALÁSNAK, DE LEGALÁBBIS SPORTSZERÜTLENSÉGNEK... EGYÉBKÉNT AZ A BIZONYOS JÁTÉKOS AKIT EMLITETTEM, AMIG VELEM JÁTSZOTT (15-20 MECCS) EGYSZER SEM EJTETTE LE A FEHÉR GOLYÓT, ÉS NEMIS MOZGATOTT Ö SEM, AHOGY ÉNSEM SOHA, MERT NEM AZÉRT NEM SZERETEM A MOZGATÁSOS BÜNTETÉS LÖKÉST, MERT SOKSZOR MEGY LE A FEHÉR (ÁLT. 3-5 MECCS ALATT EGYSZER SZOKOTT), HANEM AZÉRT NEM, MERT ÉN TÚL SZABADKEZÜNEK TARTOM EZT A BÜNTETÉS FAJTÁT AHHOZ KÉPEST AMIT ÉN TANULTAM, ÉS ABBÓL, HOGY RENGETEGSZER LÁTOM EGY MECCS KEZDETÉN, HOGY FELTESZIK A KÉRDÉST: "MOZGASSUNK ?" - "NO MOVE OK ?" - "NINCS MOZGATÁS" - "LEGYEN MOZGATÁS ?", EGYÉRTELMÜEN KÖVETKEZIK HOGY RAJTAM KIVÜL MÉG RENGETEGEN TANULTÁK A BILIÁRDOT A KETTÖS LÖKÉSES BÜNTETÉSSEL, TEHÁT IGÉNY AZ VAN ARRA, HOGY MOZGATÁS MENTES JÁTÉK IS LEGYEN, MÉG A NAGYOBB PONTOS JÁTÉKOSOK KÖRÉBEN IS, ÉS NEM CSAK AZOKNÁL AKIK A FEHÉRREL ROSSZUL BÁNNAK !!! ... TERMÉSZETES, HOGY NEKÜNK KELL SAJNOS ALKALMAZKODNI EHHEZ A JÁTÉKHOZ, ÉS A MOZGATÁSHOZ IS, DE AZ MÁR NEM EGÉSZEN AZ, HOGY AZ OPERÁTOR ITT A FLY-ON, STRUCCPOLITIKÁT FOLYTAT A LEGTÖBB KRITIKAI MEGJEGYZÉS SORÁN, KÖRÜLNÉZTEM ITT A FORUMBAN, ÉS KÉRDEZÖSKÖDTEM A JÁTÉKBAN IS, ÉS EGYÉRTELMÜ HOGY A FEJLESZTÉSEK TÉMÁJÁT MESSZIRÖL KIKERÜLIK, ÁLLITÓLAG NÉHÁNY ÉVE MEGIGÉRTÉK A POOL FEJLESZTÖI, HOGY UGRATÁS IS LESZ A JÁTÉKBAN (AMIT ÉN IS HIÁNYOLOK), AZTÁN AZT A FEJLESZTÉST IS ELFÚJTA A SZÉL, ÉS EZ TÖBB ÉVE VOLT, MOST MÉG EGY KÜLÖN SZOBÁT SE LEHET MEGINDITANI AHOL CSAK EGYSZERÜEN KIKAPCSOLJÁK A MOZGATÁS GOMBOT, MÉGCSAK NEM IS AZT KÉREM/KÉRJÜK, HOGY LEGYEN KETTÖS LÖKÉSES BÜNTETÉS ABBAN A BIZONYOS ÁLTALUNK IGÉNYELT SZOBÁBAN, CSAK ANNYIT HOGY NE LEGYEN BENNE MOVE, A LEHETÖ LEGKISSEBB KÉRÉSSEL FORDULTAM MEG EZEN A FORUMON, GONDOLVÁN, HOGY IGY EGYSZERÜSITVE VAN A FEJLESZTÖK DOLGA IS, DE MÉG ENNYIT SEM TESZNEK MEG, ÉS AZ OPERÁTOR NEMES EGYSZERÜSÉGGEL A 'LEHETÖ LEGJOBB MEGOLDÁST JAVASOLJA', NE LÖKJÜK LE A FEHÉR GOLYÓT... CSAK GRATULÁLNI TUDOK NEKI, ÉS A FLYORDIE SEGITÖKÉSZ CSAPATÁNAK AKIK MINDENT MEGTESZNEK A JÁTÉKOSOKÉRT !!! MÉGEGYSZER HANGSÚLYOZOM, NEM A FEHÉR GOLYÓ GYAKORI LELÖKÉSE A PROBLÉMA, FÖLEG NEM AZ ÉN ESETEMBEN, HANEM AZ, HOGY SOKAN MÁS JÁTÉKSZABÁLYOK SZERINT ISMERIK A BILIÁRDOT, AMI EGY ELFOGADOTT SZABÁLYRENDSZER - NEM CSAK MAGYARORSZÁGON... ÉS IGÉNY AZ VAN ARRA, HOGY MOZGATÁSMENTES SZOBÁT HOZZANAK LÉTRE, TUDOM, MERT SOKAN NEM SZERETNEK MOZGATNI, ÉS NEM SZERETIK HA MOZGATNAK MÁSOK, EZ TÉNY, NEM ÉN TALÁLOM KI, HANEM EZ EGY OLYAN PROBLÉMA AMI MINDADDIG FENN FOG ÁLLNI AMIG ITT MEGOLDÁS NEM LESZ RÁ, MERT A KETTÖS LÖKÉSES BÜNTETÉS RENGETEG HELYEN ELFOGADOTT, ÉS ISMERT, EBBÖL KÖVETKEZIK AZ IS, HOGY MÉG JÓDARABIG AZ IS MARAD, ÉS A FLYORDIE OLDALÁN IS SOKAN LESZNEK AKIK MAJD NEM AKARNAK MOZGATNI, ÉS ELVÁRJÁK HOGY MÁSOK SE MOZGASSANAK !!!... AZÉRT KIVÁNCSI LENNÉK ARRA, HOGY EGY ITTENI FEJLESZTÖ MIT SZÓLNA AHHOZ, HA LEÜLNE A TV ELÉ, KEZÉBE VENNÉ A SÖRÉT, A CHIPSET, BEKAPCSOLNÁ A TV-T, ÉS AZ EGYIK KEDVENC FOOTBALLCSAPATÁNAK BAJNOKI MÉRKÖZÉSE KÖZBEN, MIKOR A BIRÓ ÉPPEN AZ ELLENFÉL JÁTÉKOSÁNAK ITÉL SZABADRUGÁST, A JÁTÉKOS MEGFOGNÁ A LABDÁT, MAJD A SORFAL ÉS A KAPUS MÖGÉ TÉVE AZT, A KAPUTOL 3 CENTIRÖL RUGNÁ BE A GÓLT !?!... MERT MINDEN EGYES OLYAN, ITTENI JÁTÉKOS, AKI A KETTÖS LÖKÉSES BÜNTETÉSHEZ SZOKOTT, ÉS ELÖSZÖR TALÁLKOZIK ITT A MOZGATÁSSAL, UGYANUGY QRVA 4NYÁZNA AHOGY A TV ELÖTT A NÉZÖ !!!
Shamannal egyet kell értsek! Tojnak ránk a modik, jó, ezt nem szószerint kell érteni....:(Az a baj, hogy a sok 300+-os kocsogok is mozgatnak:(:s:(:| A move annyira nem fair, hogy az szavakkal elmondhatatlan:( Mind1, én tőlem aki akar az mozgasson!;)
™Talma™!! Akkor kérd, hogy vezessék be a "Presszói Billiárdot is" :):)

JjJ
Languages
English
engleză
azərbaycan
azeră
bosanski
bosniacă
čeština
cehă
Cymraeg
galeză